Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Romige Fudgenog

Bereidingstijd van Romige FudgenogVoorbereiding: 20 min. Voor 8 personen Voor 8 personen
Bereidingstijd: 10 min.

Ingrediënten

  • 700 ml volle melk
  • 240 ml slagroom
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel vers geraspte nootmuskaat, plus meer voor de garnering
  • 5 eieren, gescheiden
  • 4 zakjes Fudge Kitchen Drinken Fudge
  • 175 ml Bacardi donkere rum of bourbon

Bereiding

Meng de melk, room, kaneel, de vanillezaadjes, de vanillestokjes en de nootmuskaat in een steelpannetje en breng aan de kook op een matig vuur. Als het kookt haal dan de pan van het vuur. Mix in een grote kom de eidooiers goed los en meng met de Fudge en klop en nog eens goed door. Meng nu al kloppend de nog warme melk er voorzichtig er door heen. Blijf mengen totdat het een gladde massa is geworden. Roer nu de bourbon of rum er door heen .Zet het in de koelkast om het op te stijven. Voor het serveren, klop de eiwitten stijf in een grote kom en spatel nu vervolgens de Fudgenog er voorzichtig door heen. Schep het in een mooi glas en garneer het nog met wat vers geraspte nootmuskaat.