Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Gebraden eend met chocolade en sinaasappelsaus

Bereidingstijd van Gebraden eend met chocolade en sinaasappelsausVoorbereiding: 40 min. Voor 2 personen Voor 2 personen
Bereidingstijd: 40 min.

Ingrediënten

  • 3 tl fleur de Sel 
  • 1 wilde eend
  • klein bosje verse tijm
  • 1 eetlepel boter
  •  8 sjalotten, geschild
  • 250 ml blanke gevogeltefond van Belfond
  • zeste van een sinaasappel
  • 1 eetlepel balsamico azijn van La Vecchia Dispensa
  • 10 g Cacao. Venezuela Rio Caribe van Willie's Cacao
  • 1 volle theelepel kweepeergelei van Belberry

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 ° C. Wrijf het zout over de huid van de eend en plaats de tijm in de lichaamsholte. Smelt de boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg de eend met de sjalotjes en de braad de eend totdat hij mooi bruin is. Regelmatig even keren.  Plaats de braadpan vervolgens in de hete oven en braad de eend ongeveer 30 tot 40 minuten totdat hij lekker sappig en gaar is. Haal de eend uit de oven en pak het in aluminiumfolie en plaats het terug in de braadpan en in de oven.

Giet de bouillon in een andere pan en voeg een paar reepjes sinaasappelschil en de balsamicoazijn er aan toe en laat het voor ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen. Haal van het vuur en zet apart.

Neem de eend uit de oven en leg hem op een schaal met de met de sjalotten. laat op een warme plek om te rusten. Verwijder het overtollige vet uit de braadpan en plaats de pan op een matig vuur en giet de bouillon erbij en roer de stukjes uit de pan los. Giet het vocht in een andere pan en roer nu de cacao en kweeperengelei er door heen. Plaats op een laag vuur en bak al roerend, totdat de cacao en kweeperengelei smelt. Kook het in totdat het wat lobbig wordt en kruidt het naar smaak. Voeg de zeste van de sinaasappelschil en laat het nog voor ongeveer 5 minuten trekken op een zacht vuurtje. Wel blijven roeren anders het kookt het aan.


Snijd de eend doormidden en leg op een warme schaal en giet de hete saus er over heen  Serveer de eend met zelfgemaakte aardappelpuree en heerlijke gestoomde groenten.

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
Willie's Cacao - Venezuelan Gold 72 Rio Caribe WC0105 50 g Max. 5 werkdagen € 2,71 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1
Balsamico Doti 135 - 100ml BMCBD4 100 ml Max. 5 werkdagen € 13,53 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1
Kweepeer Gelei RP235 215 g Max. 5 werkdagen € 4,13 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW