Chocolade Fudge taart
![]() |
![]() | Voorbereiding: 30 min. | ![]() |
Voor 6 personen |
Bereidingstijd: 130 min. |
Ingrediënten
- 250g donkere chocolade
- 2 eetlepels Fudge Kitchen Chocolate Fudge Orange Saus
- 700 ml slagroom
- 1 theelepel gemalen kaneel
- cacaopoeder, voor het bestuiven
- Schil van 1 sinaasappel
Bereiding:
Doe de chocolade en de Fudge Saus en ongeveer 150 ml room in een hittebestendige kom en zet deze weer in een pan met zachtjes kokend water laat het via Au-bain marie smelten tot de chocolade goed gesmolten is.(af en toe even roeren) Haal de kom van het kokende water en roer nog even goed door. Klop in een aparte kom de rest van de room samen met het kaneel en 2/3 van de sinaasappelschil tot een stevige massa. Schep er vervolgens het afgekoelde maar nog wel vloeibare chocolademengsel er voorzichtig er doorheen. Bekleed een taartvorm met bakpapier en stort vervolgens het mengsel in de taartvorm. Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast en laat de taart goed stijf worden.
Zet de taart ondersteboven op een taartschaal en verwijder het taartblik en het bakpapier heel voorzichtig. Bestrooi de bovenkant met de cacaopoeder en strooi de resterende stukjes sinaasappelschil er over heen. Verwarm de Fudge saus totdat het vloeibaar is. Snijd de taart in punten en serveer een punt met wat vloeibare Fudge saus erbij of er lekker over heen.
- Dé Favoriete hamburger
- Tabouleh rolletje met kip
- Gebraden eend met chocolade en sinaasappelsaus
- Carpaccio van zalm en rode biet
- Hartige taart met uien en sardines
- Provencaalse tosti
- Buideltjes rillettes citroen en gember
- Mousse van witte chocolade.frambozen en kersenlikeur
- Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjes
- Tajine van kip met citroen, abrikoos en komijn
Nieuwsbrief ontvangen?