Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Chocoladetaart met pecannoten

Bereidingstijd van Chocoladetaart met pecannotenVoorbereiding: 15 min. Voor 6-8 personen Voor 6-8 personen
Bereidingstijd: 45 min.

Ingrediënten

Voor het deeg: 

  • 200g witte bloem
  • 100g ongezouten boter
  • 100g ruwe rietsuiker
  • 2 eierdooiers

 

 Voor de vulling:

  • 180 g Willie's Cacao Colombian Gold 88 Los LLanos 
  • 50g ongezouten boter
  • 40 g gouden ruwe rietsuiker
  • 130 ml ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 100g pecannoten

Bereiding: 

 Verwarm de oven voor op 190 ° C Vet en bloem een ​​23cm taartvom in. Doe het deeg en de boter in een kom en meng het. Roer dan de suiker er door heen. Voeg de eidooiers erbij en meng het totdat je een mooi deeg krijgt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het voor ongeveer 15 minuten in de koelkast rusten.

Smelt de cacao en boter in een grote hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Doe de suiker en ahornsiroop in een kleine pan en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost en meng dan de pecannoten er door heen.. Laat vervolgens afkoelen. Haal de noten eruit en leg apart. Klop de eieren in een kom en meng het samen met de chocolade.

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvorm met het deeg mee en leg een vel bakpapier op het deeg. Strooi er bakbonen er op en bak de bodem voor ongeveer 10-15 minuten. Verwijder het papier en bonen. Als de bodem nog niet geheel droog is leg de bodem dan nog voor een paar minuutjes terug in de oven. Giet de vulling op het deeg en leg dan de pecannoten er op en bak 10-15 minuten of tot de noten mooi gebruind zijn en de vulling stevig is.. Laat even afkoelen alvorens te serveren. Geniet er lekker van