Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjes

Bereidingstijd van Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjesVoorbereiding: 15 min. Voor 6 personen Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten

  • 2 clementines in partjes
  • Verse muntblaadjes
  • 2 dl Custard saus

Voor de chocoladetaart:

  •  200 g Peruvian Gold 70 Chulucanas chocolade
  • 1 potje Fruit & Satongo Chocolate - paarse vijgen
  • Balsamico Glaze van Seville Sinaasappels
  •  50 g boter
  • 150 g griessuiker of rietsuiker
  •  6 eieren
  • 80 g bloem

 

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter samen met de Fruit & Satongo Chocolate - paarse vijgen. Scheid de eieren en klop de eiwitten tot een stevige, luchtige massa. Meng de suiker met de eidooiers en klop deze ook tot een lichtgele massa. Zeef er de bloem bij en klop nog even door. Spatel en nu de chocolade er voorzichtig doorheen  en daarna het opgeklopte eiwit. Verdeel het beslag (eerst natuurlijk lekker even met je vinger ervan proeven)  in uw ingeboterde bakvorm en bak gedurende 25 à 30 min in uw oven. Controleer met een BBQ pen of de taart goed is  Even laten afkoelen en dan de bakvorm verwijderen. Doe een lepel dikke custard saus op een bord en leg daarop een lekkere punt van de chocoladetaart. Doe er nog wat mandarijnen partjes, verse munt, zestes en een paar druppels van de balsamico glaze.

bron:

www.bartvanleuven.com

www.culinair-ateljee.be

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
Willie's Cacao - Chulucanas Gold Peruvian 70% WC0103 50 g Max. 5 werkdagen € 2,78 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1
Seville Orange Balsamico Glaze RS874 200 ml Max. 5 werkdagen € 7,50 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW