Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Een warme chocoladepudding

Bereidingstijd van Een warme chocoladepudding Voorbereiding: 20 min. Voor 6-8 personen Voor 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten

  • 180g 100% cacao, fijn geraspt. Suggestie, Colombiaanse zwart 100% Los Llanos Cacao
  • Of 260g donkere chocolade, zoals Peruaanse Chulucanas 70 en dan 80g minder suiker gebruiken
  • 200g ongezouten boter
  • 175g ruwe rietsuiker
  • 6 eieren
  • 40g gemalen amandelen 
  • 6 x 125 ml of 8 x 100 ml vormpjes

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 160 C. Vet de binnenkant van de vormpjes in met een beetje boter. Smelt (au bain-marie) de cacao en boter samen met 60 g van de ruwe rietsuiker. Zet de kom opzij om het iets te laten afkoelen.  Klop de eieren met de rest van ruwe rietsuiker in een grote kom totdat het lekker bleek en romig is. Roer vervolgens de gemalen amandelen door gesmolten cacao. Meng dan het eimengsel goed door het beslag. Verdeel het mengsel over de voorbereide vormpjes en bak in de voorverwarmde oven gedurende 12-15minutes, totdat  ze goed zijn gerezen. Haal uit de oven en serveer direct. Lekker  met een bolletje ijs en wat in Tuttie Fruttie

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
Venezuelan Black - Rio Caribe (cilinder) WC0608 180 g Max. 5 werkdagen € 10,55 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1
Willie's Cacao - Venezuelan Gold 72 Rio Caribe WC0105 50 g Max. 5 werkdagen € 2,71 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW