Mousse van witte chocolade, frambozen en kersenlikeur
![]() |
![]() | Voorbereiding: 140 min. | ![]() |
Voor 6 personen |
Bereidingstijd: 5 min. |
Ingrediënten
- 300g verse frambozen of frambozen confituren
- 2-3 eetlepels ruwe rietsuiker
- 5 eetl kersenlikeur
- 200 g El Blanco chocolade, grof gehakt
- 1 el koud water
- 2 eiwitten
- Snufje zout
- 300 ml slagroom
- 6 verse munt om te garneren
- 6 glazen of ijscoupes
Bereiding:
Zet 6 frambozen weg ter garnering. Pureer de rest frambozen zeef het. Meng vervolgens de rietsuiker en met 1 eetlepel likeur er door heen en zet opzij. Smelt de chocolade met de overgebleven likeur en het water in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom niet in contact komt met het warme water. Roer goed totdat er een gladde massa is. Neem van het vuur en zet opzij om iets afkoelen. Klop de eiwitten met het zout tot stijve pieken. Klop de slagroom zo dat hij net niet stijf is. Schep de slagroom voorzichtig door de chocolade en dan vervolgens de eiwitten. Verdeel de frambozensaus over de zes glazen en schep de mousse mengsel over de saus. Laat het nu voor ongeveer 2 uurtjes stijven in de koelkast. Garneer met de overgebleven frambozen en met wat muntblaadjes.
- Dé Favoriete hamburger
- Tabouleh rolletje met kip
- Gebraden eend met chocolade en sinaasappelsaus
- Carpaccio van zalm en rode biet
- Hartige taart met uien en sardines
- Provencaalse tosti
- Buideltjes rillettes citroen en gember
- Mousse van witte chocolade.frambozen en kersenlikeur
- Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjes
- Tajine van kip met citroen, abrikoos en komijn
Nieuwsbrief ontvangen?