Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Roomkaas bavarois met Balsamico en walnoten

Bereidingstijd van Roomkaas bavarois met Balsamico en walnotenVoorbereiding: 200 min. Voor 4 personen Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min.

Ingrediënten

• 250 g zachte roomkaas of geitenkaas
• 125 g verse slagroom
• 50 g verkruimelde soepstengels
• 50 g verkruimelde walnoten
• 40 g suiker
• 1 eetlepel Balsamiche Doti nr. 125
• 5 g  gelatineblaadje
• 10 g boter

Bereiding:

1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

2. Doe de suiker  in een pan met dikke bodem met een heel klein beetje water en laat het smelten totdat het caramel is. Roer dan vervolgens een klein beetje balsamico er doorheen.  Giet het mengsel in 4 vormpjes.

 3. Verkruimel de walnoten en soepstengels in een blender .Smelt de boter in een pannetje en voeg het kruimelmengsel  toe en meng het tot een gladde massa

4. Klop slagroom stijf.

5. Knijp de geweekte gelatine uit en meng het met 50 gram geklopte slagroom en verwarm het ongeveer 30 seconden in de magnetron. Roer nog even goed door en meng dan vervolgens de verse kaas er goed door heen.

6. Meng het mengsel met de rest van slagroom roer het even goed door elkaar en giet het in de vormpjes en laat afkoelen.

7. Eenmaal afgekoeld, verspreid boven de vormen met het mengsel van verkruimelde walnoten, soepstengels en boter.

8. Plaats de vormpjes voor ongeveer 3 uur in de koelkast.  Neem bavarois uit de vormpjes, plaats de bavarois op een bord  en garneer het met nog wat vruchtjes. 

 

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
125 - Balsamico of Modena BMBD3 250 ml Max. 5 werkdagen € 16,74 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW