Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Willie's chocolate mince pies

Bereidingstijd van Willie's chocolate mince piesVoorbereiding: 15 min. Voor 10 personen Voor 10 personen
Bereidingstijd: 40-60 min.

Ingrediënten

Voor het deeg:
• 280g bloem
• 25 g gemalen amandelen
• 175 g boter
• 85 g Suikers van de eilanden - Réunion
• Schil van 1 citroen
• 1 eidooier
• 3 eetlepels volle melk


Voor de vulling:
• 100 g krenten
• 100 g rozijnen
• 100 g aalbessen
• 100 g semi-gedroogde abrikozen
•  50 g 100% cacao Peruvian Gold 70 Chulucanas, fijn geraspt
• 3 appels, zoals roodbruine of cox, geschild en geraspt
• 1 eetlepel elk lichtbruin en donkerbruin rietsuiker
• 1 theelepel elk gemalen kaneel, nootmuskaat en gemengde kruiden
• Schil en sap van 2 citroenen of sinaasappels
• 5 eetlepels rum of Calvados of Grand Marnier of cognac
• 2 el olijfolie


• Poedersuiker, voor de versiering

Bereiding: 

Doe het bloem en de amandelen in een kom meng door elkaar. Voeg vervolgens de boter er aan toe en keed het tot fijn broodkruim. Meng in een aparte kom de suiker ,citroenrasp, eigeel en melk goed door elkaar en meng het dan vervolgens met het deegmengsel tot een bal - voeg water toe als het droog aanvoelt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het gedurende 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor tot 190 ° C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot de dikte van enkele millimeters. Steek 24 rondjes (bodem) van 7cm en 24 rondjes (deksel) van 6 cm uit het deeg.

De Vulling van de taartjes:

Hak rozijnen, krenten, aalbessen en abrikozen fijn in een keukenmachine tot het gelijkmatig mengsel. Roer de rest van de ingrediënten er door heen.

Schep 2 theelepels van het mengsel in elke taart, maak de rand van het deeg (bodem) nat met water en leg de de deksel erop. Vouw de randjes een klein beetje op zodat er een mooi taartje ontstaat. Bak gedurende de kleine taartjes ongeveer 12-15 minuten goudbruin en laat het afkoelen. Bestrooi met wat poedersuiker.