Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Zabaione met kersen en balsamico

Bereidingstijd van Zabaione met kersen en balsamicoVoorbereiding: 60 min. Voor 4 personen Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten

Voor mascarpone :
• 80 g mascarpone
• 40 g eigeel
• 20 g suiker
• 10 g kersenlikeur

Voor de wijnazijn en balsamico gelei met gekookte kersen :
• 140 g rode wijn
• 15 g Balsamico Azijn uit Modena IGP
• 35 g suiker
• 6 g gelatineblaadjes
• 100 g kersen (zonder pitten)
• 1/2 kaneelstokje

Voor zabaione ( Italiaanse banketbakkersroom ) met moscato :
• 40 g moscato ( zoete witte wijn )
• 50 g eigeel
• 40 g suiker
• 2 g gelatineblaadjes

Voor Balsamico Azijn karamel:
• 90 g suiker
• 20 g Balsamico Azijn uit Modena IGP
• 20 g water
• 40 g koekjes

Slagroom en kaneel om te garneren .

Bereiding:

 

1 . Klop de eidooiers met de suiker in een grote kom . Roer dan de mascarpone er voorzichtig door heen en roer op het laatst de kersenlikeur er doorheen.


2 . Kook de wijn, balsamico azijn (15 g) ,het suiker en de kaneelstokje in (voor ongeveer 5 minuten koken). Doe de kersen erbij en laat het nog even koken. Zet het van het vuur en roer er vervolgens de gelatine (geweekt)  totdat het helemaal is opgenomen.


3 . Kook in een andere pan  (koken tot 80 ° C) de Moscato wijn , eierdooiers en de suiker door onder voortdurend te kloppen .  Voeg dan de gelatine (geweekt)  er goed doorheen totdat alles is opgenomen.

4 . Kook in een andere pan (tot 150 ° C) suiker (90 g) ,water  en de balsamico azijn (20 g ) totdat het lobbig wordt.  Laat het vervolgens afkoelen.

5 . Verkruimel koekjes en bewaar het apart.

Garnering:

Bestrooi de bodem van glas met de verkruimelde koekjes. Giet vervolgens een laagje mascarpone in het glas plaats het in de koelkast totdat het stijf is. Doe dan vervolgens een laagje kersen erop en plaats het weer in de koelkast totdat het dik is. Eindig met een laag zabaione en zet het weer terug in de koelkast om op te stijven. Garneer met karamel glazuur , en serveer met enkele kersen en slagroom op smaak gebracht met kaneel .

 

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      

Alle prijzen zijn exclusief BTW