Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Hartige taart met uien en sardines

Bereidingstijd van Hartige taart met uien en sardinesVoorbereiding: 35  min. Voor 6-8 personen Voor 6-8 personen
Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten

• 2 blikjes van 115 g Sardines Pitomail van la Belle-Iloise
• 600 g uien
• 6 plakjes bladerdeeg (kant en klaar uit de diepvries)
• 2 rijpe (roma) tomaten
• zwarte olijven
• 3 theelepels viskruiden
• 2 eetlepels vissaus
• naar smaak vers gemalen zeezout (bij een milde variant, kies dan voor het espelette zout)
• 2 eetlepels olijfolie
• 100 ml water

Bereiding

Snijd de uien in dunne ringen en stoof ze met het deksel op de pan gedurende 25 minuten op laag vuur met de olie uit de blikjes sardines, zeezout, viskruiden en het water. Kneed de plakjes bladerdeeg tot een bal en rol deze uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm in doorsnee. Bekleed er een lage taartvorm mee. Verwarm de oven voor op 220° C. Voeg, zodra de uien gekonfijt zijn, de vissaus toe en laat alles zachtjes pruttelen totdat al het vocht verdampt is. Laat de uien uitlekken, voordat je ze over de taartbodem verdeelt. Verdeel de sardines en de olijven gelijkmatig over de uien. Snijd de tomaten in hele dunne plakjes en verdeel gelijkmatig tussen de sardines. Bak de taart in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Serveer warm met een salade.

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
Viskruiden - Blikje 1MPOIBH 30 g Max. 5 werkdagen € 6,38 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1
Sardines à la sauce pitomaïl 10 115 g Max. 5 werkdagen € 5,73 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW