Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Iberico pluma steak met gebakken zoete aardappel en boerenkool

Bereidingstijd van Iberico pluma steak met gebakken zoete aardappel en boerenkoolVoorbereiding: 1440 min. Voor 4 personen Voor 4 personen
Bereidingstijd: 60 min.

Ingrediënten

  • 600 gr iberico pluma steak of varkenshaasje
  • 1 potje demi glace Belfond 240 ml.
  • 2 rode uien
  • peper en zout
  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • 2 a 3 bladen boerenkool
  • 2 el granaatappelpitten
  • 1 liter water
  • 50 gr zeezout
  • boter

Bereiding:

Meng het zeezout met koud water. Was en snij de zoete aardappel in stukken en leg ze in het water. Laat het 1 dag of 1 nacht afgedekt staan op kamertemperatuur (fermenteren).
Doe de zoete aardappel in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout en bak gaar in de oven op 180°.
Snij de rode ajuin fijn en bak samen met de steak aan in boter en olijfolie. Kruid met peper, zout en verse tijmblaadjes. Voeg de demi glace toe.

Zet het vuur laag en voeg nog wat klontjes boter toe en laat op zacht vuurtje nog eventjes verder stoven met deksel op de pan. Als het vlees gaar is (ongeveer half uurtje) snij je het vlees in reepjes. Haal de nerven uit de boerenkool, was de boerenkool en snij in reepjes. Stoof aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

Werk af met granaatappelpitten.

Smakelijk!

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept

Gebruikt(e) product(en) van Bommels Conserven:
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
Demi Glace BF007 240 ml Max. 5 werkdagen € 5,05 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1
Halen Môn Fine Sea Salt Flakes 100g HMFIN00100 100g Max. 5 werkdagen € 5,73 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW