Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl

Madagascan Black - Sambirano (cilinder)

Willie's Cacao - 100% cacao Madagascan Black - Sambirano (cilinder)

Deze reep is gemaakt van cacaobonen uit de Sambirano-vallei in Noord-West Madagaskar. Madagaskar is beroemd om zijn opmerkelijke biodiversiteit. Veel van de planten en dieren die hier leven zijn uniek voor het eiland dat bekend staat om zijn superieure cacao. De bonen produceren een chocolade met een heerlijke smaak vol met sappige zomerfruit.

Er is maar één gebied in Madagaskar - in het noorden van het land, ten noorden en ten zuiden van de rivier Sambirano, waar cacao vandaan komt. De cacao is er zo’n 100 jaar geleden terecht gekomen vanuit Venezuela. Na de planting ontwikkelde de cacao zijn eigen specifieke smaak.

De nieuwe bonen werden geëxporteerd door Millot in Ambanja, die verantwoordelijk was voor het drogen en fermenteren van de bonen die werden geproduceerd in dit gebied. De Millot plantage begon met het produceren van de cacao in de jaren ‘20 en is beroemd om zijn fijne smaak bonen die gebruikt worden door een aantal van de meest bekende chocolatiers. De plantage is open voor bezoekers en wordt vaak vermeld als een van 's werelds top plantages.

Deze 100% cacao is te gebruiken voor bereidingen van diverse gerechten door chefs en / of amateurkoks. 

Hier wat suggesties van Willie's Cacao zelf:

Triple Chocolate Cookies, Chocolate Sorbet, Classic Chocolate Mousse in a Bitter Chocolate Case, Chocolate and Hazlenut Meringues with Blackberries in Kirsch, Baked Chocolate Cheesecake, Chocolate Custard, Chocolate French Toast, Chocolate Lemon Almond Cake, Chocolate Cupcakes, Chocolate Truffle Cake, Willie’s Walnut Whip, Sea Salt and Pickled Lemon, Chocolate Caramels, Soft Chocolate Amaretti Biscuits, Bitter Chocolate Tart, Peach, Chocolate and Almond Galette, Pain au Chocolat, Chocolate Profiteroles or Eclairs, Classic Chocolate and Espresso Mousse, Quince Cheese Chocolates, Chocolate and Meringue Semifreddo, Blackforest Gateau, Chocolate Crepes, Chocolate Marshmallows, Chocolate Souffle, Devil’s Food Cake, Chocolate Charlotte, Chocolate Christmas Cake

Artikelen
  Art.nr.

Inhoud

Levertijd Prijs      
Madagascan Black - Sambirano (cilinder) WC0603 180 g Max. 5 werkdagen € 10,55 Aantal
  In winkelwagen
Minimale besteleenheid: 1

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Recepten met Madagascan Black - Sambirano (cilinder)
Gebakken banaan met rum en cacao
Gebakken banaan met rum en cacao
Een heerlijk gerecht om de maaltijd mee af te sluiten. Gebakken banaan met rum en cacao.
Voorbereiding: 10 min. Voor 1 personen
Bereidingstijd: 30 min.