Carpaccio van zalm en rode biet
![]() |
![]() | Voorbereiding: 30 min. | ![]() |
Voor 4 personen |
Bereidingstijd: 10 min. |
Ingrediënten
- 12 sneetjes verse Schotse zalm (ongeveer 140g per pers)
- Verse dillepluimpjes
- Rode biet gekookt in schijfjes
- 100 g Belberry Apple Jelly
Voor de marinade:
- 3 cl rode biet sap
- 5 cl Red Bell Pepper Vinegar
- 5 cl Bloody Beetroot Ketchup
- Zwarte peper uit de molen
- Fijngehakte dillepluimpjes
BEREIDING:
Maak eerst lekker de marinade: meng alle ingrediënten en werk af met een paar draaien van de pepermolen. Schik de sneetjes gerookte zalm op 4 borden en verdeel er de marinade over. Laat een 20 tal minuten marineren alvorens te serveren. Werk af met wat toefjes Apple Jelly, stukje krokante toast, schijfjes rode biet en met wat verse dille
Tip: De zalm kan vervangen worden door andere lekkere vissoorten zoals kabeljauw of zeebaars.
bron:
Top 10 recepten
- Dé Favoriete hamburger
- Tabouleh rolletje met kip
- Gebraden eend met chocolade en sinaasappelsaus
- Carpaccio van zalm en rode biet
- Hartige taart met uien en sardines
- Provencaalse tosti
- Buideltjes rillettes citroen en gember
- Mousse van witte chocolade.frambozen en kersenlikeur
- Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjes
- Tajine van kip met citroen, abrikoos en komijn
Nieuwsbrief ontvangen?