Logo
Augustapolder 3
2992 SR Barendrecht
Tel.

+31(0)180-46 52 55/
+31(0)6-24 333 277


Fax. [%lbl_bedrijfs_fax%]
Email: info@bommelsconserven.nl">info@bommelsconserven.nl
Waarom Bommels Conserven?
Voor een impressie, klik hier
 
 1. Voor Passie en Enthousiasme
 2. Voor Delicatessen met een Verhaal
 3. Voor onderscheidende Producten
 4. Voor (H)eerlijke Producten
 5. Voor Mooie Verpakkingen
 6. Voor afname Kleine Aantallen 
 7. Voor de Juiste Prijs/Kwaliteit
 8. Voor Gezonde marges 
 9. Voor een Eigen Winkelpagina 
 10. Voor Snelle & Goede Service

Dutch Smoked

 

Meij is de 4e generatie visrokerij uit Volendam en heeft in samenwerking met het eveneens meer dan 100 jaar oude Royal Prins & Dingemans het inblikken van vis in Nederland weer opgepakt. Deze gerookte vis is van hoge kwaliteit en voldoet aan de Nederlandse kwaliteits- en hygiëne eisen.

Meij en Prins & Dingemans wilden het anders doen dan de blikjes die nu in Nederland verkrijgbaar zijn. Ze leveren namelijk hoge kwaliteit vis en roken deze in Volendam. Deze gerookte vis wordt in Yerseke met goede olie onder perfecte condities ingeblikt en wordt onder de naam Dutch Smoked op de markt gezet.

Het idee van het ontstaan

Het idee is ontstaan nadat Meij en Prins & Dingemans een aanvraag kregen vanuit de toeristensector, om net als kaas ook vis te gaan verkopen aan de toeristen. Voor toeristen is het echter lastig om de vis gekoeld te houden tijdens het reizen. Daarnaast was de beperkte houdbaarheid ook een probleem. Toen werd het idee geboren om vis in blik te gaan aanbieden maar dan wel vis in blik die aan de ‘Volendamse kwaliteitseisen’ voldeed. 

Er is 2 jaar lang gewerkt aan een serie mooie gerookte vis met het volgende resultaat:

 • IJsselmeer paling die eerst is gerookt en vervolgens is ingeblikt, een uniek product voorzien van een EFS registratie www.dupan.nl
 • Gerookte Meerval, een puur Nederlands kweekproduct uit Twente gerookt en ingeblikt. Kweektechnologie uit Nederland is super duurzaam en kent zero foodmiles. www.twentevis.nl
 • Warm gerookte zalm ingeblikt. Noemen ze in Volendam ook wel uitpluis zalm. Binnenkort als er meer kwekerijen beschikbaar zijn die ASC gecertificeerd zijn gaan ze over op ASC zalm www.asc-aqua.org.
 • Zeeuwse MSC mosselen, heel licht gerookt en vervolgens ingeblikt. Deze mosselen uit de Zeeuwse wateren zijn MSC gecertificeerd www.msc.org.
 • Super kwaliteit gerookte MSC makreel die vervolgens is ingeblikt. Deze makreel is gevangen door Nederlandse rederijen in het beste makreelseizoen met een perfect vetpercentage om de vis te roken. Ook deze makreel is duurzaam gevangen www.msc.org.
 • Omdat schelvislever bijna niet meer verkrijgbaar is, heeft Prins & Dingemans en visrokerij Meij ervoor gekozen om licht gerookte kabeljauw lever uit de zuiveren wateren van Iceland toe te voegen aan de serie. Deze kabeljauwlever moet binnen een paar uur na binnenkomst van de boten zijn ingeblikt dus laten ze dat door een prachtig familiebedrijf aan de IJslandse kust doen. Ook deze vis is MSC gecertificeerd. www.msc.org.

 

Voor meer info en / of bestellen van DUTCH SMOKED klik hier