Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjes
![]() |
![]() | Voorbereiding: 15 min. | ![]() |
Voor 6 personen |
Bereidingstijd: 30 min. |
Ingrediënten
- 2 clementines in partjes
- Verse muntblaadjes
- 2 dl Custard saus
Voor de chocoladetaart:
- 200 g Peruvian Gold 70 Chulucanas chocolade
- 1 potje Fruit & Satongo Chocolate - paarse vijgen
- Balsamico Glaze van Seville Sinaasappels
- 50 g boter
- 150 g griessuiker of rietsuiker
- 6 eieren
- 80 g bloem
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter samen met de Fruit & Satongo Chocolate - paarse vijgen. Scheid de eieren en klop de eiwitten tot een stevige, luchtige massa. Meng de suiker met de eidooiers en klop deze ook tot een lichtgele massa. Zeef er de bloem bij en klop nog even door. Spatel en nu de chocolade er voorzichtig doorheen en daarna het opgeklopte eiwit. Verdeel het beslag (eerst natuurlijk lekker even met je vinger ervan proeven) in uw ingeboterde bakvorm en bak gedurende 25 à 30 min in uw oven. Controleer met een BBQ pen of de taart goed is Even laten afkoelen en dan de bakvorm verwijderen. Doe een lepel dikke custard saus op een bord en leg daarop een lekkere punt van de chocoladetaart. Doe er nog wat mandarijnen partjes, verse munt, zestes en een paar druppels van de balsamico glaze.
bron:
- Dé Favoriete hamburger
- Tabouleh rolletje met kip
- Gebraden eend met chocolade en sinaasappelsaus
- Carpaccio van zalm en rode biet
- Hartige taart met uien en sardines
- Provencaalse tosti
- Buideltjes rillettes citroen en gember
- Mousse van witte chocolade.frambozen en kersenlikeur
- Chocoladetaart met vijgen en mandarijntjes
- Tajine van kip met citroen, abrikoos en komijn
Nieuwsbrief ontvangen?